Un caine inteligent

Un tip se duce în Africa la vânătoare și își ia și cătelul cu el. Într-o zi, cățelul se îndepărtează de grup, se pierde și începe să vagabondeze prin pădure.

Deodată, vede cum vine alergând, de departe, o panteră enormă. Dându-și seama că pantera o să-l devoreze, se gândește repede ce să facă. În acel moment, vede o grămadă de oase de-ale unui animal mort, și începe să le molfăie. Când pantera era cât pe ce să-l atace, cățelul zice:

publicitate

– Ah, ce panteră gustoasă am terminat de mâncat!

Pantera, auzindu-l, frânează brusc, și își zice în sinea ei, descumpănită: “Cine știe ce animal mai e si ăsta? Dacă mă mănâncă și pe mine?”

O maimuță, care era într-un copac pe-aproape, vede și aude toată tărășenia și dă fuga dupa pantera care se îndepărta, să-i povestească cum a înșelat-o cățelul:

– Doar nu ești tembelă! Oasele alea erau acolo! Și e doar un biet cățel!

Pantera, foarte nervoasă, se întoarce în fugă către cățel, cu maimuța agățată de umărul ei. Cătelul, vede de departe, că pantera se întoarce cu maimuța, și își dă seama că maimuța l-a turnat. Tremurând de frică, își zice: “Și acum, ce fac?” Dar, în loc să fugă, se întoarce cu spatele spre cele două animale și, ca și când nu le-ar fi văzut, și zice nervos:

– Ticăloasa asta de maimuță! Am trimis-o de mai bine de juma’ de oră să-mi aducă altă panteră, și încă nu apare!

Speriată, pantera se făcu nevăzută!

Morala: În momente de criză, imaginația e la fel de importantă ca și cunoștintele, iar curajul, mai important decât forța. Înlăturarea fricii poate contribui mai mult împotriva răului și a atacurilor periculoase. STRĂDUIEȘTE-TE …să ai o imaginație precum cea a cățelului! EVITĂ … să fii atât de tembel ca pantera și…NICIODATĂ … să nu fii “ticăloasă” ca maimuța!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *