Rasplata regelui

A fost odata un rege care traia intr-un palat… Dupa o furtuna, un bolovan s-a desprins din munte si a cazut chiar in mijlocul drumului.

Regele a asteptat ore, zile, luni intregi pentru a vedea daca cineva elimina acea stanca uriasa. Unii dintre cei mai bogati negustori si curteni ai palatului ocoleau drumul astfel incat la un moment dat au format un nou drum.

publicitate

Multi au dat vina pe rege pentru ca nu se ocupa de regatul lui, dar niciunul nu a facut absolut nimic pentru a indeparta acel bolovan din mijlocul drumului.

Dupa un an, zece tarani au venit la targ cu trasurile incarcate de legume. Cand s-au apropiat de piatra uriasa, ei au oprit caii si au incercat sa mute piatra de pe marginea drumului. Dupa multa munca, ei au reusit in cele din urma. Mare le-a fost mirarea cand au vazut ca in locul in care fusese bolovanul era acum o punga plina de monede de aur si un bilet din partea regelui in care scria ca cel care muta bolovanul primeste tot aurul.

Acesti tarani au invatat ceea ce multi dintre noi nu inteleg: FIECARE OBSTACOL PREZINTA O OPORTUNITATE DE A IMBUNATATI STAREA NOASTRA.

Problemele pe care le avem ne fac mai puternici, dificultatile prin care trecem ne dau incredere in noi, iar piedicile ne ajuta sa stim cu adevarat cine suntem.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *